Dzień Zaskoczonego Drogowca - Święto Narodowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mixD
    Classic
    • 2010
    • 38

Zamieszczone przez shado
    Ale on chce włożyć, a nie wyjąć
    :!:
    Fakt-już mi się poplątało.Ale myślę,że rysunek powinien mu pomóc w pozycjonowaniu pina w kostce.Najlepiej jak zapoda jakieś zdjęcie jak wygląda ta kostka.
    Zamieszczone przez guzolot
    Możliwe aby były różne budowy kostek ISO?
    ISO-to jest standard podłączenia.Budowa kostki w sensie wymiarów jest jednakowa,natomiast konstrukcja może być różna.Kostki z blokadą przesuwaną spotykam w min. citroenie,peugeocie i renault.
  • Jac_ek
    RS
    • 2009
    • 1733

Z okazji Dnia Zaskoczonego Drogowca, życzę wszystkim spokojnej i szerokiej drogi i dojechania do celu.

ps.Od paru dni się mówiło że w końcu zasypie, no i nie udało się opanować żywiołu :szeroki_usmiech
    - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• Guguś
      L&K
      S_OCP Member
      • 2008
      • 1212

Jac_ek, nic nowego, tak było i będzie, ale przynajmniej można przetestować sprawność zaspanego umysłu.

Witaj szkoło, żegnajcie kochane pieniążki.

Komentarz

• mani0
        Rider
        • 2008
        • 643

u nas na wsi pracują pełną parą...

...tylko nikt nie wie gdzie, bo na ulicach ich nie widać :szeroki_usmiech

Komentarz

• laurin
          Rider
          • 2009
          • 727

Wiecie, że drogowcy to najniżsi ludzie na świecie?
          Spadnie 5 cm śniegu i już ich nie widać

Komentarz

• jamaju
            Drive
            • 2009
            • 92
            • Octavia IV combi (NX5)
            • CZDA 1.4 TSI 150 KM

U nas w tym roku drogowcy nie dali się zaskoczyć Nawet "ślepa" uliczka przy której mieszkam została odsnieżona :szeroki_usmiech
            Jest O3 Combi 1.4 TSI
            Była O2 Combi 1.9 TDI BXE

Komentarz

• lukasz3112
              RS
              • 2008
              • 3607

jazda w Warszawie to tragedia...
              Opel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3

Komentarz

• laurin
                Rider
                • 2009
                • 727

Masakra - dali dupy na maxa

Komentarz

• Maru 123
                  RS
                  • 2008
                  • 4660

do prarcy pod warszawą godzinę się spóżniłem- dystans dom-praca- 15km
                  1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• tomil
                    L&K
                    S_OCP Member
                    • 2008
                    • 1179

Nie jechało się dobrze, ale nie mogę się zgodzić, że zaspali. Po drodze mijałem kilkanaście pługopiaskarek oraz kilka pługów. Tylko co biedacy mają zrobić jak jadą w korku :idea: :?:
                    It doesn't matter what we're losing
                    It only matters what we're going to find!

Komentarz

• rkb
                      RS
                      • 2008
                      • 2152
                      • Rapid Spaceback (NH1)
                      • CYVB 1.2 TSI 110 KM

2 bieg 30-40 i jakos do roboty dojechalem. ASR kwiczal jak moj avatar

W toruniu dali dupy po calosci, wszystko biale.
                      Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• krzycho*
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 201

Ludzie, to dopiero kilka "cm", przecież prawie wszyscy mamy "zimówki", koniec teoretyzowania (czas na chwilę prawdy) które lepsze a może to w dużej mierz zależy od oleum - tylko tego w głowie :szeroki_usmiech .

Komentarz

• mamaj12
                          RS
                          • 2009
                          • 1956
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • BKD 2.0 TDI 140 KM

Jeździć jeżdżą tylko czemu rano wisłostrada wyglądała gorzej jak mała uliczka u mnie pod firmą?
                          obecnie Mazda 6 GL 2.5 Pb AT
                          wcześniej O1 1.9 TDI AGR & O2 2.0 TDI BKD

Markizy tarasowe, balkonowe, koszowe, rolety wewnętrzne -> www.x-mark.pl

Komentarz

• Maru 123
                            RS
                            • 2008
                            • 4660

Zamieszczone przez krzycho*
                            w dużej mierz zależy od oleum - tylko tego w głowie :szeroki_usmiech .
                            otóż to ... widziałem już 3 auta w rowie :roll: co do pługów itd. przez godzinę nie widziałęm ani sztuki
                            1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• rkb
                              RS
                              • 2008
                              • 2152
                              • Rapid Spaceback (NH1)
                              • CYVB 1.2 TSI 110 KM

na taka pogode to łańcuch tylko da rade, z tym co teraz leży w toruniu nie poradza sobie żadne zimówki, ESP + 4x4 jedynie cos efektywnie zdziala
                              Kiedyś O1 1.8T , Później O2FL 1.6 Fabia II 1.9 TDi, teraz Rapid 1.2 TSI 110 km

Komentarz

• Evil
                                Rider
                                • 2009
                                • 721

Dla mnie cała nagonka na pługi i drogowców to troszkę mnie dziwi.
                                Z jednej strony rozumie, ale z drugiej strony...

Wypadało by pomyśleć, ile miasto ma pługów. Ile miasto ma kilometrów dróg.
                                Dla mnie zrozumiałym jest, że jak zaczyna się okres opadów śniegu, to nie ma sensu na ich wyjazd, że czekają, aż śniegu faktycznie troszkę będzie na tych drogach wtedy największą sprawność mają pługi / piaskarki.

Jakby tak na początku opadów wyjechały piaskarki i solarki, to to co by wysypali, to by za 3 godziny śnieg zasypał, potem przejedzie pług i nie oddzieli tego piasku od śniegu, tylko wszystko zbiera. Walka z sniegiem, który ciagle pada to naprawde walka z wiatrakami.

Do tego korki, i stojące w korkach piaskarki, pługi i ludzie znowu się dziwią, denerwują i śmieją się że pług w korku stoi. To co on ma rżnąć pod prąd aby gdzieś śnieg zebrać bo co 5 osoba nie ma zimówek, co 4 to dupa a nie kierowca i nie potrafi ruszyć, co trzeci zostawi sobie zbędny odstęp, a co drugi ma to gdzieś bo i tak zaraz dojedzie do celu.. i tak się korek tworzy w którym normalne jest że i pług stoi, także nie rozumie zdziwienia.

Ja dziś dojeżdżając do ronda gdzie rzadko kiedy jest korek, dziś stałem 5 minut, bo każdy się zostawiał z 10m miejsca przed poprzednim autem jak jechał 5km na godzinę, co by nie wrąbać. Jak tak będziemy jeździć to pługi nam nie pomogą.

Niestety taka jest kolej rzeczy, przychodzi pierwszy śnieg to jest zamieszanie na drogach, ale troszkę więcej głowy włożyć w kierowanie i się dojedzie, wyjechać wcześniej.. i mniej ku** i h** na drogowców polecą

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• Jac_ek
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 1733

Zamieszczone przez Evil
                                  Dla mnie cała nagonka na pługi i drogowców to troszkę mnie dziwi.
                                  Z jednej strony rozumie, ale z drugiej strony...
                                  Tak się składa że miałem okazje obserwować atak zimy zarówno w Paryżu jak i w Berlinie - i drogi wyglądały dużo lepiej, mieszkam przy dość mocno uczęszczanych ulicach - i są białe od wczoraj !
                                  - O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD

Komentarz

• nemi
                                    Ambiente
                                    • 2008
                                    • 227

U mnie kilka osób z pracy nie dało rady dotrzeć (w okolice Torwaru). Po prostu masakra. Żona z północy Wawy na południe jechała 2,5 godziny. Ciekawe jak będzie wyglądać powrót :roll:
                                    http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=544518#544518

Komentarz

• wm71
                                      Ambiente
                                      • 2009
                                      • 109

Najmiejsi ludzie na świecie to drogowcy;spada 10 cm śniegu i ich niewidać :lol:

Komentarz

• Andrev3
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2006
                                        • 6116

Drogowcy są jak Yeti... wszyscy wiedzą że istnieją, ale nikt ich nie widział :diabelski_usmiech
                                        RENT COMPLEX

DACAR.team

Komentarz

• Woytas
                                          Rider
                                          • 2008
                                          • 279

Jade sobie do pracy busem, wiec korek mnie mało obchodzi, i widze z Trasy Ł. jak przy Torwarze jadą lewym pasem trzy czy cztery pługo piaskarki.
                                          Pierwsza zgrania śnieg na środek. Pozostałe.... jadą spokojnie za nią
                                          Super ekstra pomysłowe rozwiązanie. Potem pewnie ci z tyłu mówili w bazie, ze byli w terenie, ale ulice pieknie odsnieżone byly

Moze był w tym jakiś głębszy sens lub ukryty cel, ale widok był wspaniały.

Komentarz

• Evil
                                            Rider
                                            • 2009
                                            • 721

Wczoraj w TVN24 ok. godziny 18:00 redaktor dzwonił to jakiejś rzecznik działu kryzysowego, czy tam do działu który zajmuje się pługami i solarkami.
                                            Nie mówię tutaj o naprawdę niefajnym zachowaniu redaktora, bo zadawał bardzo bezczelne pytania, ale kobieta też nie potrafiła za dobrze z tych pytań wybrnąć.
                                            Podsumowując, podobno o 18:00 wszystki ( WSZYSTKIE ) 304 albo 308 piaskarek, solarek, spychów stało w bazie :diabelski_usmiech
                                            Tłumaczenie było takie, że jeździły maszyny po mieście a po powrocie po kolejne środki chemiczne padła decyzja po wielkiej narazie (tak o tym gadała), żeby zatrzymac wszystkie piaskarki w bazie. Było to konsekwencją, że miasto było tak zakorkowane, że wyjeżdżające pługi stanęły by w korkach, koszty ich wyjazdu (załadunek/paliwo/czas) byłby niewspółmierny do efektu ich pracy. Przez co postanowili ich trzymać dalej...
                                            Na pytanie kiedy wyjadą... to padła odpowiedź, że ciągle trwają narady, ale niestety miasto musi się odkorkować aby wyjazd miał sens.

Jak tak tego słuchałem, to się zastanawiałem, że jak się boją wypuścić wszystkich pługów, to dlaczego nie wypuszczą 10, 20, 50. Ale takiego pytania kobieta nie usłyszała, a sama o tym nie gadała, także nie wiem.

Śmiac mi się chciało, jak była relacja z jakiegoś Placu, podobno każdy Warszawiak go zna (nie byłem tam nigdy, także sorry) i reporter gadał, że tam gdzie stoi to widzi przez 15 minut stojący w korku PKS Młodawa czy coś takiego... dziwnym trafem, w trakcie jak się wypowiadał to ten PKS przejechał skrzyżowanie, troszkę za skrzyżowaniem stał, a potem pojechał w cholerę :twisted:

O2 1,9 BXE+ 143KM/312Nm

Komentarz

• tomil
                                              L&K
                                              S_OCP Member
                                              • 2008
                                              • 1179

Myślenie ma przyszłość. Wczoraj przejechałem (jak z resztą codziennie) ponad 200 km. I parę kilometrów przed domem miałbym dzwona, bo jakiemuś idiocie zachciało się przepuszczać z podporządkowanej- stał tam jeden (słownie- jeden) samochód. Hamowanie na śniegu do najbardziej skutecznych nie należy.
                                              It doesn't matter what we're losing
                                              It only matters what we're going to find!

Komentarz

• kazik4x4
                                                RS
                                                • 2008
                                                • 2728

Służewiec - Żoliborz 4 godziny 10 min.

Wczoraj ze Służewca na Żoliborz jechałem ponad 4 godziny. Bez komentarza. 24km to wychodzi średnia 6km/h, jak pieszo!

Komentarz

• sabur
                                                  Drive
                                                  • 2008
                                                  • 46

tomil, stało się coś poważnego? Duże szkody?

tylko współczuć i mieć nadzieję, że samemu nie spotka się na drodze kogoś, kto sam do końca nie wie co robi...

Komentarz

Pracuję...